min mamma.

Jag har en mamma.
Jag har en mamma som alltid kämpat för godhet. En mamma som jobbar för barns rättigheter, för förändring, för att alla ska må bra. Som lyssnar, förstår, hjälper.

Jag har en mamma som alltid skjutsat mig o mina syskon till alla våra aktiviteter. Som varit med på varje fotbollsmatch, dansföreställning, sånguppvisning. Som peppar, stöttar o applåderar. En mamma som lärt mig att vara generös, omtänksam o visa respekt för andra. Som alltid sagt till mig att jag kan bli precis vad jag vill. Göra vad jag vill.

Jag har en mamma som fick vara med om det ofattbara. Som fick sitta i rummet när hennes 21-åriga dotter fick beskedet cancer. En mamma vars liv på några minuter vändes upp o ner.
Jag har en mamma som spenderade 14 dygn på sjukhuset, sittandes bredvid min säng, med min hand i sin. Som matade mig, klappade på mig, andades åt mig. Som skällde på läkare, skickade sms till oroliga vänner o höll familjen samman. En mamma som torkade mina tårar, tog emot mina vredesutbrott o höll om mig på nätterna när jag skakade av rädsla. Som krigade för mig. Kämpade för mig. Levde för mig.

Jag har en mamma som ifrågasätter mig. Som utmanar mig, får mig att tänka till. En mamma som varje dag får mig att känna mig älskad. Som lyssnar på varje intervju, läser varje artikel. Alltid med samma entusiasm, alltid med samma stolthet.
Som alltid säger Fuck Cancer med mig.

Jag vet att det var mors dag igår.
Men det spelar ingen roll.
Jag behöver ingen speciell dag för att uppskatta min mamma. För hon är världens bästa mamma, varje dag.

Mamma, jag älskar dig.
Till månen och tillbaka.
(femtioelva gånger)

This entry was posted in allmänt. Bookmark the permalink.

6 Responses to min mamma.

 1. Henrik Corlin says:

  Låter som att du har en kanon bra mamma! Är glad för att du blev frisk från din cancer, tyvärr tog cancern min mammas liv för några år sedan. Så kom ihåg att ta vara på varandra, ni är båda bra förebilder :)

 2. Frida says:

  Oj, vart himla berörd utav det här. MAssa kramar till er!

 3. Sofia says:

  Så fint skrivet! :)

 4. Pethra says:

  Jag har haft turen att få träffa din mamma, hon är enastående på alla sätt och vis och och värd att beundra flera gånger om. Att du sedan beskriver henne på det sätt du gör bevisar att hon är ännu mer fantastisk än jag trott. Det är inte många barn som har så fantastiska föräldrar som du och dina syskon har, ni är lyckligt lottade! Precis en sådan förälder vill jag och försöker jag vara för vår dotter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>