LÅNADE ORD.

Jag har svårt att finna orden. Svårt att sätta fingret på vad det är som vill ut, vad det är som känns.
Men så har jag en vän. En mycket klok vän. Förmodligen den klokaste, ärligaste o vackraste människan jag känner. Som sätter ihop ord som poesi, formulerar meningar som griper tag i varje cell i min kropp.

Så i kväll lånar jag min väns ord.
Lånar o låter er känna.

”Vi gömmer den, långt där inne. Suddar ut alla tecken på att den existerar, sträcker på oss och ler stort. Vi säger inget högt, vi viskar det knappt i ensamhet. Vi döljer den i påhittiga meningar, snabba ord och höga skratt.
Men långt där inne finns den – sårbarheten.
Vi kan inte fly den, vi kan inte undvika den. Vi kan inte heller ignorera den föralltid. Tillslut faller vi dit, till slut älskar vi och hittar in till den plats i oss som är den allra vackraste. Till den plats i oss där alla våra känslor bor. Till den del av oss som är den del som andra i värdesätter allra mest. Den del vi så förtvivlat försöker dölja.
Vår sårbarhet – vårt nakna hjärta.”

”Jag svarar inte på ditt sms, det är inget spel och inget försök att ge igen på de tio timmar du lämnade mig hängande. Det handlar om kontroll för i din tystnad får mina tankar andrum. I din tystnad står det monster i varje hörn. I min tystnad lever jag på hoppet i dina ord. I min tystnad lever jag på känslan av dina armar runt mig. Min tystnad är helt enkelt bättre än din, så jag behåller den en liten stund.”

This entry was posted in allmänt. Bookmark the permalink.

2 Responses to LÅNADE ORD.

  1. Maria says:

    Din vän kan verkligen sätta ord på känslor. Skönt att veta att man inte är ensam.

  2. julia says:

    Herregud va fint. Jag brukar inte tycka om när folk i min egen ålder skriver poetiskt om sina känslor. Brukar tycka det låter töntigt och brådmoget, men det här gillade jag verkligen. Tack

    Finns det fler texter man kan ta del av och i så fall vart?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>