HEJ GUD.

Jag har varit där.
Jag vet hur det känns att vara rädd för att somna, för att inte vakna. Jag vet hur det känns att vara rädd för att inte bestämma själv.
Hur det är att vara rädd för att dö.

O när jag var som räddast, skrev jag ett brev till Gud.

2 februari 2007
Hej Gud,
Jag vet inte varför jag skriver eller vad jag vill. Egentligen tror jag ju inte på dig.
Ofta önskar jag att jag gjorde det. Att det liksom skulle bli enklare då om jag förstod meningen med många saker. Och kanske kunde jag få lägga över lite på dig då så jag slapp bära allting ensam?
För det är jag, så fruktansvärt ensam.

Och om du nu finns, kan du inte berätta lite om hur det är i himlen? Berätta, så slipper jag vara så rädd.
Är allt ljust, fluffigt och mjukt? Är det sant att alla har vita kläder och man får äta hur mycket godis man vill?

Och du Gud, tror du inte på mig mer än att kanske låta det ta slut här? Har du inte en större plan för mig än det korta liv jag levt? Jag har mer att ge. Så himla mycket mer.
Jag vill inte att du ska ta illa upp, men jag tänker inte komma på ett tag. Jag är liksom inte färdig. Inte på långa vägar.

Och om du låter mig bevisa det ska jag inte göra dig besviken. Kanske till och med börja tro lite grann.
Så du kan väl spara en plats för mig i himlen?

Fast sitt inte uppe och vänta, det kommer dröja.
/Julia

This entry was posted in allmänt. Bookmark the permalink.

11 Responses to HEJ GUD.

 1. Alexander says:

  Jag har aldrig haft cancer med närstående som gått bort i det. Ibland undrar man varför Gud skapade jorden och människan om han också skapade cancer och andra sjukdomar? Det är jobbigt, och fy för cancer. Fint brev. Jag gör allt varje dag för att sprida in cancer och har hållit tal om er. Ni är awesome! Cancer, cancer, försvinn, snälla?

 2. Amanda says:

  Jag tror att Gud finns och att han har en plan för just dig. Du fick cancer, men du fick också övervinna den. Utan den hade du aldrig startat ung cancer och aldrig fått sprida ditt budskap på samma sätt. Han lät dig gå igenom det för att du sedan fick göra någonting utav det. Det är vad jag tror. Och jag tror och vet att hans plan slutar inte här, utan du kommer fortsätta sprida ditt budskap till alla dessa ungdomar och vuxna. Jag är usel på att förklara, men jag gjorde mig ett försök. Att bli bekännande kristen är det bästa beslut jag tagit i hela mitt liv. Som i en av mina favoritlåtar (Spikarnas Lovsång, finns på google), ”tillsammans med Jesus, har jag fått nytt liv”.

  Gud välsignelse dig, Julia <3

 3. Det finaste jag någonsin läst!

 4. Maria says:

  Vackert skrivet! Du berör verkligen med dina ord. Om du någon gång skriver en bok, kommer jag köpa den direkt!

 5. Alina says:

  Så himla vackert skrivet. Det känns ända in i hjärtat!

 6. Johanna says:

  Dina texter går alltid rakt in i hjärtat. Så himlans, himlans fint.

 7. Hanna says:

  För 6 månader sedan skrev jag ett liknande brev, inte för att jag trodde på någon skillnad utan för att jag ville veta varför, varför jag, varför någon över huvudtaget?
  Tack för energin du ger<3
  Stora styrkekramar från skåne! fuck cancer.

 8. Aida says:

  GUD så fint!

 9. Henrik Corlin says:

  Vad bra att du skrev ett brev till Gud! Du vände dig till rätt ställe. Vad spännande att du även skrev detta när du var som räddast, verkar som att saker och ting började bli bättre efter detta? Förhoppningsvis var det någon där uppe som hörde dig och läste ditt brev eftersom du blev frisk till slut :)

  Blev även berörd av det här som du skrev: Har du inte en större plan för mig än det korta liv jag levt? Jag har mer att ge. Så himla mycket mer. Jag vill inte att du ska ta illa upp, men jag tänker inte komma på ett tag. Jag är liksom inte färdig. Inte på långa vägar. Och om du låter mig bevisa det ska jag inte göra dig besviken. Kanske till och med börja tro lite grann. Så du kan väl spara en plats för mig i himlen?

  Det stämmer att du hade mer att ge i livet! Antagligen är det så att du har blivit utvald att hjälpa andra i din situation. Tyvärr kan livet ibland vara tufft, men ibland kan det även komma något bättre av det jobbiga i framtiden. Med facit i hand har det vuxit fram en organisation där du kan hjälpa, stötta och inspirera andra, och som dessutom har blivit belönad av kungen, inte illa! Keep up the good work :)

 10. Henrik Corlin says:

  Vad bra att du skrev ett brev till Gud! Du vände dig till rätt ställe. Vad spännande att du även skrev detta när du var som räddast, verkar som att saker och ting började bli bättre efter detta? Förhoppningsvis var det någon där uppe som hörde dig och läste ditt brev eftersom du blev frisk till slut :)

 11. ann-sofie says:

  så fint. så berörande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>